Stötvåg – CertifieringsutbildningStötvågsbehandling är en effektiv metod för behandling av långvariga smärttillstånd i senor, ligament, skelett och muskulatur. Behandlingen sker genom ljudvågor som via ett bestämt djup och frekvens skapar en kraftig retning av vävnaden som gör att kroppen svarar med ökad lokal blodcirkulation och högre ämnesomsättning. Detta underlättar och påskyndar läkningsprocessen.

Utöver direkta mekaniska effekter kan stötvågsbehandling ha stimulerande effekter på nervsystemet. Dessa effekter kan korrigera patologiska reflexmönster för smärtminnet vilket leder till ett långsiktig tillfrisknande. Det innebär att patienter med kronisk smärta skulle kunna behandlas med stötvågsbehandling.

 

Stötvågsbehandling, eller Extracorporeal Shockwave Therapy(ESWT), delas in i fokuserad- och radiell stötvågsbehandling.

Fokuserad stötvågsbehandling(f-ESWT)
Fokuserad stötvåg skapar kraftfulla ljudvågor och har sitt fokus längre in i vävnaden utan att påverka ytliga strukturer. Det gör att vi kan behandla mycket specifikt i t.ex. en muskel eller sena. För att veta exakt var man vill behandla kombinerar vi det ofta med guidning av diagnostiskt ultraljud.

Radiell stötvågsbehandling(r-ESWT)
Radiell stötvåg drivs med hjälp av tryckluft som i sin tur flyttar en kula i handenheten och skapar en kraft som fortplantar ner i vävnaden med störst kraft vid ytan. Detta medför att kraften påverkar ett större område med avtagande kraft ju längre ner i vävnaden den fortplantas.

Behandlingsområden
Stötvågsbehandling används framgångsrikt på svårbehandlade muskuloskeletala besvär som smärta i senor och ligament, stressfrakturer, ärrvävnad, triggerpunkter m.m.

Vanliga åkommor som behandlas är:

  • Hälsenesmärta
  • Plantarfasciit/hälsporre
  • Löparknä och hopparknä
  • Tennisarmbåge och golfarmbåge
  • Axelsmärta
  • Trokanterit

För att du ska tillgodogöra dig utbildningen ska du vara terapeut-utbildad och lägst certifierad massör.

Kursfakta:

Utbildningen går i Kräftriket 23A i Stockholm och sker under två kursdagar 9-16. Efter utbildningen redovisar du 10 behandlingar, gör en fördjupningsuppgift och får därefter ditt certifieringsbevis.

 

Kursdatum

Läsåret 2018

  • 26-27 maj

 

Du går direkt till ansökan här.

Kurspris:

Kursen kostar 6 000 kr inkl moms.

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Läs mer.

 

Kurslärare:

Anders Göransson, leg naprapat

Translate »
%d bloggare gillar detta: