Integritetspolicy

Medicinskt Kursforum

Vår webbplatsadress är: https://www.massera.nu och sidan är SSL-certifierad. Vi finns på Kräftriket 23 A, 114 19 Stockholm och har telefon är 08-28 44 14. Vårt org nr: 556262-3040

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

De uppgifter vi ta in är kontaktuppgifter som namn, e-postadress och den eventuella frågan.

Vid anmälan av kurs samlar vin de uppgifter vi behöver för att se ansökan som komplett med kontaktuppgifter, personnummer för att skapa dig som kund i vårt bokföringssystem Fortnox för en blivande kursfaktura. Du registreras även i vårt kursregister Schoolity i samband med att du skrivs in på skolan. De eventuella betygskopior, intyg etc raderas efter att din anmälan är klar och du är antagen till utbildningen. De skriv ut och sparas i vårt kursadministrativa arkiv under hela tiden du är inskriven på skolan. När utbildningen är avslutad raderas dessa.

I vårt skolsystem Schoolity förblir du med namn och personnummer men avmarkeras och dina adressuppgifter tas bort. Du fins dock kvar så att vi kan skriva ut betygskopior etc om du skulle tappa bort dem eller av annat anledning saknar dom.

I vårt ekonomiska system blir du kvar som kund så länge som du fortfarande är aktiv hos oss.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Det går att ladda upp bilder till vår hemsida när du anmäler dig till en kurs i form av betyg, diplom eller andra kursintyg. Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Vi använder kontaktformulär för informationssökningar och dessa uppgifter sparas bara tills vi svarat eller åtgärdat frågeställningen och den insamlade informationen används inte för marknadsföring.

Nyhetsbrev

Det nyhetsbrev vi skickar ut görs till tidigare studeranden och för personer som själv anmäler sig till vårt nyhetsbrev vilket man gör från hemsidan. När man anmäler sig skickas ett bekräftelsemejl till den som ansökt som säger ja till att vilja ta del av nyhetsbrevet. Man kan sedan när som helst avregistrera sig från nyhetsbrevet.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte några personliga uppgifter med någon.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Vi behåller bara eventuella personuppgifter i form av namn, mejladress så länge vi har en kundrelation exv kursanmälan, beställning av en vara eller en förfrågan, tills kursen börjar, varan levererats eller förfrågan besvarats.

Efter en kursanmälan flyttas den studerande över till ett separat kursregister i en plattform kallad Schoolity som vi har ett personuppgiftsbiträdesavtal med. Där sköter vi sedan allt enligt GDPR:s krav. Vi behåller uppgifter som betyg, genomgångna kurser etc för att vid behov kunna skriva ut kopior av handlingar för den studerandes bästa.

Vid beställning av vara skapas en kundrelation där vi skapar order, leverans, faktura i Fortnox där också ett avtal finns.

Vid kontaktförfrågan sparas bara uppgifterna tills frågan är besvarad och åtgärdad.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

Vi har en datauppgiftsansvarig: Johan Starre som du når enklast via personuppgiftsansvarig@massera.nu

I övrigt är du välkommen att ringa oss på 08-28 44 14.

Hur vi skyddar din information

Vi delar inte din information med någon annan utanför företaget och vi är ett begränsat antal personer som arbetar med den information som kommer in på hemsidan.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vi arbetar hela tiden för att säkerställa våra system och eliminera risken för läckor. Skulle dock någonting hända kommer detta omedelbart att anmälas till Datainspektionen enligt GDPR.

 

WooCommerce

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

  • Orderinformation såsom vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
  • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vad vi delar med andra

Vi delar inte information med någon tredje parti överhuvudtaget.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom Ecster. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Ecster, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Translate »

Medicinskt Kursforum är Stephen Fry-säker tack vare caching av WP Super Cache

%d bloggare gillar detta: