Folkhälsan utbildning

 

Genom ett unikt samverkansprojekt över Östersjön knyter vi nu ihop kompetensen hos Medicinskt Kursforum i Sverige och Folkhälsan utbildning i Finland. Vi vet att 1 + 1 alltid blir mer än 2, troligen 3 eller kanske till och med 33.

Under de kommande åren ska vi skapa och utveckla gemensamma grund- och fortbildningar.  Tillsammans fortsätter vi att arbeta för att du som yrkesverksam massör/massageterapeut kan utvecklas i din yrkesroll samt lyckas med att driva och utveckla ditt företag inom hälsa- och friskvård. Vår ambition är att hjälpa dig att kunna arbeta som yrkesmassör med kunskaper och kompetenser som gäller i båda våra länder.

Utbildningen kommer att ske på svenska med svensk kurslitteratur och kommer att ske på våra anläggningar i:

Vi är skolor med hög kvalitetsnivå och är också under statlig tillsyn i våra länder. I Sverige har Medicinskt Kursforum drivit landets enda specialistutbildning inom massage – vår Idrottsmassörutbildning sedan 2006. I Finland har Folkhälsan utbildning både utbildningsrätt och examensrätt för den yrkesexamen som finns för massörer.

Som första steg bygger vi nu tillsammans upp en Specialyrkesexamen för massörer i Finland. Den riktar sig i första hand till dig som är yrkesverksam massör med finsk yrkesexamen och har arbetat 2-3 år som massör men kan också passa dig som är yrkesverksam, kvalitetssäkrad massör i de övriga nordiska länderna.

Utbildningen kommer att omfatta:

  • Arbete som specialist i massage
  • Välbefinnande och hälsa
  • Muskelvård för idrottare
  • Smärtbehandling
  • Främjande av rörlighet i leder
  • Lymfflöde
  • Företagande

Utbildningen kommer att starta under hösten 2017 och bedrivs på deltid/distans under 3 terminer. De olika kursmomenten kommer också att erbjudas som externa fortbildningar som du kan gå efter eget intresse och när du genomgått alla delar kan du gå upp och få din specialyrkesexamen.

 

Mer information om detta och framtida projekt kommer inom kort!

 

Translate »
%d bloggare gillar detta: