Diagnostiskt Ultraljud av muskuloskeletala problem

Certifieringsutbildning i Diagnostiskt Ultraljud

Vi erbjuder en mycket kvalificerad utbildning för dig som är intresserad av att lära dig att bli duktig och säkrare i din muskuloskeletala diagnostik med hjälp av ultraljudsskanning. Utbildningen passar utmärkt för dig som läkare, naprapat, fysioterapeut, kiropraktor eller annan legitimerad vårdgivare.

Det finns inget krav på förkunskap inom ultraljudsdiagnostik i det första steget. Du behöver heller inte ha en egen maskin till steg 1, men det är rekommenderat att ha det för att kunna gå de mer fördjupande stegen. Utbildningen avslutas med examination och tillhörande certifiering.

Kursfakta:

Utbildningen går i FysioUltras lokaler i Sollentuna / Stockholm och sker med fyra delträffar och distansarbete hemma med patienter som journalförs och redovisas.

Samtliga steg sker under veckoslut med kurstider 9-16.

 

Kurslärare:

Martin Cronholm, leg naprapat

Kursdatum:

Läsåret 2017-2018

  • Steg 1 – 25-26 november
  • Steg 2 – 20-21 januari
  • Steg 3 – 17-18 februari
  • Steg 4 – 14-15 april

 

Kurspris:

Varje steg kostar 8 000 kr inkl moms (6 400 kr exkl moms) och du faktureras 3-4 veckor före respektive utbildningssteg.

Väljer du att betala hela kursen på en faktura med hela kursavgiften får du 10% rabatt och betalar då 28 800 kr inkl moms (23 040 kr exkl moms vilket motsvarar 5 760 kr exkl moms per steg).

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Läs mer.

 

 

Du går direkt till ansökan här.

 

Beskrivning av delstegen

Steg 1 – Teoretisk och praktisk grund

Introduktionskursen innehåller grundläggande teoretisk och praktisk utbildning inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik. Vi går igenom vad ultraljudsdiagnostik är, hur det fungerar och hur det används inom vården. Du får lära dig hantera utrustningen och scanna delar av de vanligast undersökta kroppsdelarna. Kursen innefattar även vanliga fallgropar, säkerhetsaspekter, viktig terminologi, journalskrivning och mycket mer. Efter avslutad kurs kommer du vara redo att på egen hand börja scanna dina patienter.

Steg 2 – Övre extremitet

Denna fördjupningskurs fokuserar på undersökning av axel, armbåge, handled, fingrar samt de större nerverna och kärlen i övre extremitet. Kursen består av alternerande teori och praktik. Du får lära dig fullständiga undersökningsprotokoll för respektive led och vi går igenom en stor mängd patologi. Kursen har stort fokus på praktisk träning där vi kontinuerligt diskuterar tips & tricks, vanliga fallgropar, patientfall och mycket mer. I kursen ingår även en hemuppgift bestående av inskickande av patientfall som görs via kursens webbaserade inlärningsportal.

Steg 3 – Nedre extremitet

Denna fördjupningskurs fokuserar på undersökning av höft, knä, fotled, fot, tår samt de större nerverna och kärlen i nedre extremitet. Kursen består av alternerande teori och praktik. Du får lära dig fullständiga undersökningsprotokoll för respektive led och vi går igenom en stor mängd patologi. Kursen har stort fokus på praktisk träning där vi kontinuerligt diskuterar tips & tricks, vanliga fallgropar, patientfall och mycket mer. I kursen ingår även en hemuppgift bestående av inskickande av patientfall som görs via kursens webbaserade inlärningsportal.

Steg 4 – Repetition och examination

Kursen fokuserar på repetition av tidigare steg och utifrån deltagarnas önskemål. Vi går igenom och diskuterar samtliga patientfall från tidigare hemuppgifter. Kursen avslutas med ett teoretiskt och praktisk prov. Efter avslutad kurs erhåller godkända deltagare ett diplom.

Translate »

Medicinskt Kursforum är Stephen Fry-säker tack vare caching av WP Super Cache

%d bloggare gillar detta: